beatalubecka - 6 paź 2008, o 21:58
" />konkretnie coś w rodzaju kotletów schabowych, tylko bez tej całej panierki.
Mam trochę schabu, który leży i czeka w zamrażalniku.
Rozmrożę, pokroję, pobiję, przyprawię... I jak to osmażyć, aby nie jeść
twardej podeszwy? Na gorący olej? Pod koniec dolać odrobinę wody i poddusić pod przykryciem?
Czy lepiej jakieś roladki porobić, wtedy może wilgoć ze środka farszu nawilży mięso?
beatalubecka - 6 paź 2008, o 22:00
" />z biłaym serkiem i cynamonem, albo z nutella.
janiaania - 6 paź 2008, o 22:01
" />Albo schabowe, albo roladki, albo schab duszony:)
Usmażone bez panierki, zawsze będą inne niż w niej.
Ale jeśli schab zamarynujesz w przyprawach, potrzymasz w oliwie, czy oleju, to taki saute(krótko smażony) nie będzie podeszwowaty.
ewelinast - 6 paź 2008, o 22:06
" />Schab smaży się na smalcu. Opanieruj w jajku i na smalec kotleta. Po 5 minut (około) z każdej strony. Nie ma prawa być twardy jak podeszwa.
martynazalewska - 6 paź 2008, o 22:12
" />www.kucharz1935.republika.pl/wieprzowina.html#478
